Ενημέρωση σχετικά με τον Covid-19

Ιωάννινα, ο απόλυτος προορισμός για όλες τις εποχές

Τα Ιωάννινα είναι πολύ γνωστά στους Έλληνες αλλά και στους τουρίστες όλου του κόσμου. Η πόλη των Ιωαννίνων είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για εκείνους που βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια, για όσους ταξιδεύουν για να χαλαρώσουν αλλά και για ζευγάρια και οικογένειες. Μια ευρέως διαδεδομένη πόλη ως “το στολίδι της Βορειοδυτικής Ελλάδας” με πολλά μουσεία και ιστορικά μνημεία. Οι πολυτελείς κατοικίες μας βρίσκονται στο κέντρο των Ιωαννίνων και θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε την διαμονή σας είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή.

Ανακαλύψτε τα Ιωάννινα

Το επίκεντρο της πόλης είναι η λίμνη Παμβώτιδα, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας. Ακολουθώντας τον ποδηλατόδρομο που εκτείνεται κατά μήκος της, μπορείτε να περιηγηθείτε στις όχθες της ώς τον Μόλο, όπου μπορείτε να πάρετε μια βάρκα και να επισκεφτείτε το σπίτι του Αλή Πασά. Όσο βρίσκεστε στο νησί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα. Κατά την επιστροφή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο των Ιωαννίνων και το τζαμί και το οκταγωνικό μνημείο που θεωρείται ο τάφος του Αλή Πασά. Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκεται το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, το σπήλαιο του Περάματος, και το θέατρο της Δωδώνης. Τα Ιωάννινα προσφέρουν μια ποικιλία από καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, με τους φοιτητές να συμβάλλουν στην διατήρηση της ζωντανής ατμόσφαιρας της πόλης.

Εξερευνήστε την περιοχή

Ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς είναι το Ζαγόρι. Αποτελείται από δεκάδες πέτρινα χωριά, μέρος της κληρονομιάς της Unesco που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Πέτρινα γεφύρια, μονοπάτια πεζοπορίας, ποτάμια και γεωλογικοί χώροι θα καταπλήξουν τους λάτρεις της φύσης. Πολλές είναι οι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε, με πιο δημοφιλείς το ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη, την αναρρίχηση στην Δρακόλιμνη, την διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου αλλά και την ιππασία. Λιγότερο γνωστά απο τα Ζαγοροχώρια, τα χωριά στα Τζουμέρκα, ένα πραγματικό στολίδι στα Αθαμανικά Όρη. Το Συρράκο και οι Καλαρρύτες είναι τα πιο γνωστά. Τα ποτάμια, τα φαράγγια και τα πέτρινα γεφύρια δημιουργούν ένα περιπετειώδες και μαγευτικό τοπίο. Στα βουνά της Πίνδου βρίσκεται κρυμμένο ένα ιστορικό χωριό, το Μέτσοβο. Το Μέτσοβο είναι γνωστό για την παραγωγή τοπικών τυριών (μεταξύ πολλων τα Μετσοβόνε και Μετσοβέλα) αλλά και για 2 απο τα πιο γνωστά οινοποιεία στην Ελλάδα. Τα μουσεία, οι παλιές εκκλησίες και τα πλακόστρωτα δρομάκια δημιουργούν ένα όμορφο μέρος που αξίζει μια ημερήσια εκδρομή.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Κατά την διάρκεια του χρόνου, τα Ιωάννινα και τα περίχωρα, φιλοξενούν ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ο αγώνας της λίμνης της Παμβώτιδας είναι μια από τις πρώτες επιλογές στο πρόγραμμα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων, καθώς και για όσους θέλουν να πάρουν μέρος σε ένα “πάρτυ” με μοναδικό χρώμα και χαρακτήρα. Ο αγώνας αυτός, των 30 χιλιομέτρων, είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Κάθε καλοκαίρι το καθιερωμένο Φεστιβάλ στην λίμνη γιορτάζει την μουσική και τον χορό. Καλωσορίστε το καλοκαίρι και περάστε τις νύχτες σας περιτριγυρισμένοι απο την μαγευτική ατμόσφαιρα που προσφέρει η λίμνη. Στο Ζαγόρι βρίσκεται η μεγαλύτερη Ελληνική ορεινή διαδρομή. Εκατοντάδες άτομα παίρνουν μέρος κάθε χρόνο σε μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στην καρδιά του εθνικού πάρκου στην οροσειρά της Πίνδου. Ακολουθώντας την παράδοση, στα χωριά της Ηπείρου διαδραματίζονται τα γνωστά φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής που επιτρέπουν στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες να πάρουν μέρος και να απολαύσουν την μουσική ιστορία της περιοχής. Προς τιμήν των Αγίων της εκκλησίας οι γιορτές αυτές εκτός από μουσική προσφέρουν φαγητό και ποτό. Εκτός από τις ετήσιες εκδηλώσεις, οι επισκέπτες των Ιωαννίνων μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από πολλές δραστηριότητες όπως το ράφτινγκ, την πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, την ιππασία, το κανό και πολλά άλλα.